Головна Війна проти України Завдяки програмі «Культивуємо свободу» в Україні обстежено понад 100 га землі

Завдяки програмі «Культивуємо свободу» в Україні обстежено понад 100 га землі

Завдяки співпраці міжнародної аграрної корпорації FMC з міжнародною гуманітарною організацією The HALO Trust у рамках програми «Культивуємо свободу» в Україні минулого року було обстежено більш ніж 1 мільйон та розміновано понад 27 тисяч  кв. метрів українських територій, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-реліз компанії.

Загалом у 2023 році було організовано 25 команд механічної підтримки та нетехнічного обстеження, які працювали у чотирьох областях України – Київській, Херсонській, Харківській, Миколаївській – та виявили понад 500 вибухонебезпечних предметів.

Корпорація FMC минулого року спрямувала понад 20 млн. гривень свого прибутку від продажів в Україні на розширення діяльності The HALO Trust з розмінування постраждалих від повномасштабної війни регіонів. Завдяки цьому організація The HALO Trust може значно збільшити свою операційну активність з очищення земель, в тому числі українських агрогосподарств. А також залучити більше демінерів до роботи з технікою для підготовки територій до розмінування, такою як Robocut, що значною мірою пришвидшує процес очищення українських земель.

Корпорація FMC (США) — міжнародна аграрна наукова компанія, яка пропонує інноваційні рішення у сфері захисту рослин, в тому числі біопрепарати, підживлення рослин, цифрового та точного землеробства, які дають фермерам, агрономам, фахівцям моливості догляду за ґрунтом та боротьби зі шкідниками. В Україні працює з 1992 року.

The HALO Trust — найбільша міжнародна неурядова неприбуткова організація з гуманітарного розмінування. Працює у 30 країнах світу, а з 2015 року – і в Україні. Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року організація розширила свою діяльність і тепер займається гуманітарним розмінуванням деокупованих  територій Київщини, Харківщини, Миколаївщини, Херсонщини, Чернігівщини та Сумщини.

Перегляди: 15