Головна Агрометеорологія Завершення перезимівлі зимуючих культур відбувалося за задовільних умов

Завершення перезимівлі зимуючих культур відбувалося за задовільних умов

У другій декаді лютого в Україні переважала дуже тепла у порівнянні з нормою погода, середня температура відповідала кліматичним показникам першої половини березня. Кількість опадів лише у північно-західних, північних та східних областях виявилася близькою до норми, на решті території тривав їх дефіцит. У південних областях було майже сухо.

Про це йдеться у декадному агрометеорологічному бюлетені «Укргідрометцетру», повідомляє «ПроАгро Груп».

«Завершення перезимівлі зимуючих культур відбувалося за задовільних умов. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння (3 см) озимих культур та багаторічних трав становила мінус 2-7°С, що значно вище критичної температури вимерзання», – зазначили агрометеорологи.

У кінці декади у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, місцями у Київській та Закарпатській областях відмічалося відновлення вегетації озимих культур. Несприятливим фактором для перезимівлі було утримання на полях Сумської області упродовж чотирьох-п´яти декад притертої до ґрунту льодяної кірки товщиною від 14 до 20 мм, ступінь розповсюдження її становила від 30 до 80% площі поля.

Перегляди: 2