Головна Ринок України Експорт/імпорт «Зернова угода» може бути продовжена на два місяці

«Зернова угода» може бути продовжена на два місяці

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив у середу, що, на його думку, так звану «зернову угоду» може бути продовжено щонайменше на два місяці.

Про це він сказав після раунду “зернових переговорів” у Стамбулі, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

Раніше росія заявила, що не продовжить дію угоди після 18 травня, якщо не буде виконано перелік її вимог, а саме вимагає «усунення перешкод» для її експорту зерна та добрив.

Чавушоглу виступив перед журналістами після повернення з москви. Він сказав, що «зернова угода» була серед питань, які він обговорював зі своїм російським колегою. Він висловив сподівання, що позитивний результат переговорів можливий у четвер у Стамбулі, де мають продовжитися перемовини.

«Я думаю, що ми зможемо досягти результату, щоб продовжити її (угоду. – Ред.) принаймні ще на два місяці», – сказав Чавушоглу.

У липні минулого року ООН і Туреччина уклали угоду про експорт українського зерна через Чорне море, щоб допомогти подолати глобальну продовольчу кризу, яку спричинила війна росії проти України.  ООН повідомила, що у вівторок, 9 травня, відновилися перевірки суден, які виходять з України в рамках угоди. У неділю та понеділок жодних перевірок суден на вхід чи вихід не проводили.

Перегляди: 4