Головна Рослинництво Зернові «Зерновим коридором» відправлено перший з початку року мільйон тонн української агропродукції

«Зерновим коридором» відправлено перший з початку року мільйон тонн української агропродукції

Сьогодні з портів «великої Одеси» вийшли 11 суден з 313,5 тис. тонн агропродукції, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.  

«Відразу три балкери прямують до країн Африки. Балкер LADY LITEL з 31 тис. тонн пшениці – для Лівії, балкер EAST WIND 1 з 25 тисячами тонн – для Тунісу, а також балкер LADY HATICE з 11 тисячами тонн продовольства – для Марокко», – йдеться у дописі.  

Порт «Чорноморськ» пришвартував балкер ANTHEIA, який зафрахтовано Всесвітньою продовольчою програмою ООН для доставки украінської пшениці до Афганістану.  Наразі в портах Великої Одеси під обробкою 17 суден. На них завантажують 519 тисяч тонн української агропродукції.

Водночас по «зерновому коридору» рухаються 5 суден під завантаження. У Босфорі на інспекцію Спільного координаційного центру очікують 104 судна.

В міністерстві зазначили, що з початку 2023 року в рамках «зернової ініціативи» відправлено вже  мільйон тонн української агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Загалом зі дня відкриття «зернового коридору» 1 серпня 2022 року з портів «великої Одеси» вийшли 644 судна, які експортували 17,3 мільйонів тонн продовольства.

Раніше повідомлялося, що впродовж трьох днів 9-11 січня 2023 року жодне судно з українською агропродукцією на експорт не могло вийти з українських портів через несприятливі погодні умови у Чорному морі.

Перегляди: 5