Головна Новини Ринок України Живець свиней лише за тиждень подешевшав більш як на 10%

Живець свиней лише за тиждень подешевшав більш як на 10%

Наприкінці березня негативна цінова динаміка на ринку живця була відчутнішою, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на результати щотижневого моніторингу Асоціації «Свинарі України».

Торги минулої п’ятниці завершилися послабленням цін закупівлі в усіх регіонах країни, тож більшість товарних партій цього тижня закуповували по 55–56 грн./кг. Середньозважена ринкова позначка склала 55,4 грн./кг, що на 11% поступається ціні минуло тижня.

«Таку динаміку представники м’ясопереробки пояснюють ослабленою реалізацією за всіма каналами збуту та напруженістю ситуації в регіонах, що постраждали від нещодавніх обстрілів. Хоча переважна частина операторів працює планово, окремі заготівельники були змушені зменшити об’єми закупівлі, інші — відзначають посилення конкуренції між постачальниками охолодженої свинини», – прокоментували в АСУ.

Більшість представників м’ясопереробки наразі однозначних очікувань щодо негативного чи позитивного коливання цін не озвучують, однак низка операторів все ж сподівається на підвищення ринкової активності за пару тижнів по мірі потепління та наближення до Великодня.

Перегляди: 78