Головна Агрохімія Знищуємо лускокрилих шкідників

Знищуємо лускокрилих шкідників

Щороку до клопотів аграріїв, пов’язаних із захистом посівів та насаджень від звичайних шкідників, додається необхідність контролювати ще й лускокрилі види: адже низька чутливість останніх до більшості діючих речовин інсектицидів і необхідність проведення обприскувань за підвищених температур роблять їх окремою загрозою майбутній врожайності. Саме тому фахівці компанії Ukravit рекомендують регулярно моніторити стан культур і, за перевищення рівня ЕПШ, проводити відповідні заходи для їх контролю.

«Нетипові погодні умови останнього періоду сприяють розвитку та поширенню шкідників, в тому числі лускокрилих видів: вже сьогодні наші агрономи-консультанти в різних регіонах України відзначають повсюди в агроценозах помірний рівень їх розвитку та шкодочинності, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – У садах шкодять гусениці яблуневої плодожерки, личинки гусениці сливової плодожерки;окрім того, дерева масово заселяють інші шкідники.В посівах соняшника подекуди шкодять гусениці лучного метелика, види совок тощо. А на сої за допорогової чисельності розвиваються та шкодять плодожерка, вогнівка і комплекс інших поширених шкідників культури.За такої ситуації необхідно використовувати феромонні пастки, щоб не пропустити момент перевищення рівня економічного порогу шкодочинності, і своєчасно провести інсектицидні обробки».

Віддати перевагу для контролю лускокрилих шкідників Олександр рекомендує спеціалізованому інсектициду на основі емамектин бензоату Туріл (емамектин бензоат, 100 г/кг). Він призначений саме для контролю лускокрилих видів і є одним з небагатьох продуктів на ринку, здатних захистити врожай плодових, соняшника, сої та інших культур від цієї загрози.

Діюча речовина інсектициду володіє контактною та кишковою дією. Це нейротоксин, який порушує нормальне функціонування γ-аміномасляної кислоти (ГАМК) – однієї з небагатьох амінокислот, що діє як передавач нервового імпульсу. Емамектин бензоат зв’язується з рецепторами ГАМК, призводячи до підвищення проникності іонів хлоридів у нервові та м’язові тканини. Після потрапляння препарату до організму шкідника в нього вже за кілька годин спостерігається параліч, блокується рухова активність, припиняється харчування, і за декілька діб він гине.

Туріл забезпечує тривалий контроль найбільш шкодочинних лускокрилих шкідників, у тому числі тих, які ведуть прихований спосіб життя, за рахунок трансламінарної дії. Важливо, що ефективність дії інсектициду не залежить від погодних умов – високих температур повітря, сонячного випромінювання та випадання опадів тощо. Тому він стане оптимальним рішенням для мінливих умов поточного агросезону.

Перегляди: 3