Головна Новини Урядовиця озвучила основні кліматичні виклики для агросектору України

    Урядовиця озвучила основні кліматичні виклики для агросектору України

    rain field

    Під час Кліматичної конференції COP26 у Глазго заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Ірина Ставчук розповіла про виклики декарбонізації для українського агросектору.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп»  із посиланням на AgroPortal.

    За її словами, найбільшим викликом в українському аграрному секторі наразі є потреба трансформувати певні території, щоб наблизити їх до природних екосистем. Така трансформація вимагає задіювати абсолютно нові механізми. Звісно, це можна зробити завдяки регуляторним процедурам, але з іншого боку, має бути і стимул для учасників галузі.

    Думку про те, що декарбонізація ставить перед українським аграрним сектором багато завдань, з якими він раніше не зіштовхувався, підтримують і його представники.

    «Україні зараз потрібно робити глибоку діагностику викидів СО2 у сільському господарстві в кожному технологічному процесі. Таких даних наразі просто не існує. Можливо, є якісь елементи. З іншого боку, ми повинні розуміти, якими технологічними моделями, інструментами, технічною базою маємо замінити ті рішення в українському агросекторі, які для нього стали традиційними, щоб мінімізувати викиди або взагалі їх позбутися», — говорить заступник голови правління МХП Олександр Домбровський.

    Перегляди: 1