Головна Новини Світові ринки Nestle залишається найбільшим молочним виробником у світі

Nestle залишається найбільшим молочним виробником у світі

Швейцарська компанія реалізувала молочний товарообіг у минулому 2017 році на суму 24,2 млн.дол. США.
Згідно з останньою версією “Global Dairy Top 20” компанії Rabobank, у поточному році не виявлено жодних серйозних змін та появи нових учасників.
Найбільша у світі компанія продуктів харчування та напоїв, Швейцарська компанія “Нестле”, продовжує займати місце першості, але розрив між № 1 та №2 невпинно звужується. Французький “Лакталіс” обмінявся місцями з співвітчизником “Данон” і перемістився на друге місце. Його позиції посилились придбанням американських йогуртових підприємств “Стоніфілд” та “Сиггі”. Данон проскочив на третє місце, після того, як він віддав Stonyfield після придбання WhiteWave, скоротив свою частку в Yakult і продав свої частки в спільному підприємстві Al Safi Danone у Саудівській Аравії.
За словами Пітера Пол Копепса, старшого аналітика молочної промисловості в Rabobank, Більшість компаній побачили зростання своїх доходів у 2017 році порівняно з 2016 роком. За винятком “Данона”, дохід якого показує динаміку зниження з 16,6 млн.євро до 15,5 млн.євро в минулому році.

Злиття та поглинання на підйомі
У звіті компанії Rabobank міститься інформація про те, що діяльність у сфері злиття та поглинання компаніями (M & A) у молочному секторі, як і в інших секторах, спричинено наявністю дешевих капіталів. Так, у 2017 році було зафіксовано 127 угод, у той час як в попередньому році лише 81.

Перегляди: 0