Головна Новини Світові ринки Бельгія вивчає можливості використання розпилювальних дронів

Бельгія вивчає можливості використання розпилювальних дронів

Бельгійський науково-дослідний інститут сільського господарства, рибного господарства та продовольства (ILVO) вперше провів дослідження з вимірюваннями захисту рослин безпілотниками.
Дослідження проводились у співпраці з кмпаніями Noordzee та Inagro, які беруть участь у кількох міжнародних дослідницьких проектах, пов”язаних з точним землеробством.
Компанії стверджують, що вони вирішили працювати з виробником безпілотників DJI, як у Китаї так і в інших країнах. Такі безконтактні технології вже мали широке застосування для проведення робіт із захисту рослин у вологих рисових полях та на схилах виноградників.

Потрібні додаткові навички
Ельвін Ван Герк з компанії Noordzee розповів: “Ви можете застосувати техніку на відстані лише 150 см над рослинами, і це призводить до мінімального дрейфу. Під час польоту дрон-розпилювач DJI Agras MG1 потребує особливих навичок пілота. Він важить 23,8 кг при завантаженні максимально 10 літрів розпилювача”.
Оскільки розпилення літаками, гелікоптерами та безпілотниками в Бельгії (та ЄС) заборонено законом, компаніям доводиться отримувати спеціальний дозвіл на використання таких розпилювачів на своїх полях. Зокрема, такий дозвіл отримала компанія ILVO.
Юрген Вангейте, представник компанії ILVO розповідає: “Зокрема, частиною нашого дослідження є використання дронів з камерою. Вони допомагають контролювати місцевість та значно економлять час, оптимізуючи своєчасне застосування ресурсів та води”.

За словами futurefarming.com випробування дронів-розпилювачів має дві частини дослідницьких проектів:
ICARES – проект “Інтеррег 2”, який демонструє фермерам, що безпілотники можуть сприяти росту і догляду за сільськогосподарськими культурами;
• Нова мережа H2020 INNOSETA, за допомогою якої ILVO, разом з 8 іншими партнерами з 8 європейських країн, надаватиме фермерам доступ до найсучаснішої та сучасної технології точного розпилення.

Перегляди: 2