Головна Новини Світові ринки Cередні втрати силосної кукурудзи в Німеччині сягнуть близько 30%

Cередні втрати силосної кукурудзи в Німеччині сягнуть близько 30%

Німецькі аграрії констатують, що цьогорічна посуха дуже негативно вплинула на врожаї кукурудзи: надзвичайно мало не тільки грубої сировини, збір силосної кукурудзи також є катастрофічним. Не кажучи вже про урожай кукурудзи зернової.
У багатьох місцях кукурудза згорнула свої листя і спрямована вгору. Отже, рослини намагаються захистити себе від спеки та втрати води. Така драматична ситуація є не тільки на північному заході, а й на сході Німеччини. Через аномальні погодні умови збір кукурудзи в Німеччині почався мало не на місяць раніше звичайного строку. Німецькі фермери намагаються врятувати те, що ще можна врятувати.
Урожайність дуже різниця в залежності регіону – урожай або дуже бідний, або зовсім відсутній. За оцінками Kueskens в середньому втрати врожаю сягають 30%. Прогноз врожайності регіону Рейну приблизно відповідає прогнозам врожаю в Нижній Саксонії. Там, сільське населення також очікує, що середні втрати силосної кукурудзи сягнуть близько 30%. У Східній Німеччині втрати можуть бути вищими, а на Півдні сподіваються на трохи покращену ситуацію.
За останніми даними Німецької асоціації Райффайзен (DRV) через тривалу посуху попит на зерно кукурудзи дуже різко зріз на тваринницьких фермах та біогазових установках.
На цьому тлі, DRV зменшив площі врожаю зернових кукурудзи в південних і західних федеральних землях на 10-25%, у північному та східному – навіть на 85%. Як наслідок, ДРВ бере на себе лише збір площі кукурудзи з зерном 276 тис. га, а не 442 тис. га, як раніше.
Через це передбачається, що врожай зерна кукурудзи буде всього 2,3 млн. тонн, що складе лише половину розміру попереднього року. Це найменший урожай кукурудзи в Німеччині щонайменше з 1995 року. Річне споживання зерна кукурудзи в Німеччині становило від 6,0 до 7,0 млн. тонн, з них 5,0 – 6,0 млн. тонн – фуражна кукурудза.
Крім того, вимоги Німеччини щодо імпорту зернових кукурудзи з Франції та Румунії, інших Східних країн Європи різко зросли.

Оператори біогазових установ також стикаються з економічним тиском внаслідок слабкого врожаю кукурудзи. Той, хто не закупився тут заздалегідь, за останні роки, скоріше за все повинен буде скоротити виробництво.
Крім того, конкуренція між операторами біогазу та власниками тварин може підняти ціни на силосову кукурудзу, яка все ще доступна на ринку. Хоча біогазові установки можуть також використовувати альтернативні матеріали. Але це буде важко з огляду на крайній дефіцит їжі.
Серед іншого, було б можливе використання відходів з переробки злаків та бурякової маси. Однак останні також цікаві власникам домашніх тварин. Крім того, це також може призвести до подорожчання м’яса.

Перегляди: 1