Головна Новини Світові ринки За що подали до суду на Мінсільгосп США (USDA)

За що подали до суду на Мінсільгосп США (USDA)

Інститут добробуту тварин США подав до суду на Міністерство сільського господарства Сполучених Штатів Америки (USDA) через ігнорування Закону про свободу інформації (FOIA) в частині, що стосується гуманного поводження з тваринами на забійних цехах.
Судовий позов грунтується на поправці FOIA від 2016 р., яка вимагає, щоб федеральні відомства активно публікували записи, які підлягають частим запитам.
Справа, подана до окружного суду США, західного округу Нью-Йорка, просить USDA активно публікувати записи, пов”язані з виконанням двох законів: Закон про гуманітарні методи вбивства та Закон про перевірку продуктів птахівництва. Такі записи викривають негуманне поводження з тваринами на забійних цехах по всій країні. Групи захисту тварин щорічно переглядають сотні цих записів, щоб стежити за дотриманням норм та правил Міністерством юстиції США, а також створюють звіти.
“Міністерство продовжує несвоєчасного вести протоколи про застосування Закону про гуманітарні методи вбивства та Закон про перевірку продуктів птахівництва підриває зусилля наших організацій, спрямовані на захист сільськогосподарських тварин від жорстокого поводження”, – заявив Жан Баур, президент і співзасновник Farm Sanctuary. “Враховуючи те, що USDA виявився неефективним при виконанні цих законів, наші організації змушені вживати заходів для забезпечення прозорості та нагляду за Міністерством”.
У звітах USDA, були повідомлення про декілька інцидентів, пов”язаних з, здавалося б, недбалим процедурами транспортування, в тому числі на Техаській фермі, в якій 1500 птахів померли при транспортуванні до забійного цеху.
Заздалегідь публікуючи записи з переробки тварин, це підвищило б прозорість і безпеку харчової сировини в країні, а також підвищило б ефективність FOIA. Ця інформація буде корисною сільськогосподарській індустрії в оцінці стандартів догляду за тваринами, державними посадовими особами у створенні та здійсненні політики, а також споживачам у прийнятті рішень про те, які продукти вони купують.
Інститут добробуту тварин заснований Вільямом Лоутоном з Вашингтона, округ Колумбія, на замовлення компанії Meyer Glitzenstein & Eubanks.

Перегляди: 0