Головна Новини Світові ринки Китай повідомив про четверту хвилю спалаху АЧС

Китай повідомив про четверту хвилю спалаху АЧС

Від АЧС в Китаї вже постраждало більше як 10 тисяч свиней. Біля 18 мільйонів свиней на 262 000 господарствах продовжують перебувати під посиленим контролем.

Протягом лише трьох тижнів четвертий спалах африканської чуми свиней (ASP) підтверджено в Китаї. На цей раз постраждали Веньчжоу в провінції Чжецзян. Ця провінція розташована на узбережжі до Східно-Китайського моря на південному сході Китаю.

Раніше перший спалах було зафіксовано на фермі поблизу міста Шеньян у північно-східній провінції Ляонін.

Другий спалах 30 випадків АЧС було виявлено на забійних цехах в Чженчжоу (Хенань), який розташований у східному центрі Народної республіки. Інфіковані тварини туди були завезені з ринку у місті Гелі, округу Танцюань, місті Цзямуси, провінції Хейлунцзян. Особливе занепокоєння викликало те, що ці тварини транспортувалися через територію країни понад 2300 км.

Також повідомлення про АЧС надходили з провінції Цзянсу біля жовтого моря. Тут загинуло 88 свиней.

Комплексні заходи та прийняті міри

Постраждалі райони мають широку географію – від 1000 до 2000 км. Можливо, вірус АЧС поширився з м”ясом хворих тварин або ж живими інфікованими тваринами, які транспортувалися вздовж вітчизняних торгових шляхів.

За інформацією Міністерства сільського господарства Китаю, по всій країні активізовано усі ветеринарні служби, які проводять епідеміологічні дослідження та пильно контролюють ситуацію.

На сьогоднішній день вже було досліджено 18 094 300 свиней майже на 262 000 фермах, а також ринках, бійнях, заводах.

Перегляди: 0