Головна Новини Світові ринки Голландські тварини їдять печиво та шоколад: 7 млн. т кормів вироблятиметься з...

Голландські тварини їдять печиво та шоколад: 7 млн. т кормів вироблятиметься з харчових відходів до 2025 р.

Голландська інноваційна компанія Nyjsn Grnykv (Nijsen / Granico) виробляє корми для тварин та домашньої птиці з харчових відходів і вже до 2025 року ця цифра сягне до 7 млн. т. Такі корма мають високу якість, а коштують значно дешевше традиційних продуктів.
Невеличкий комбікормовий завод в Нідерландах здатен перетворювати із залишків їжі, в тому числі хліба, печива, шоколаду і вафлі якісні комбікорма для домашньої худоби і птиці. Також на сьогоднішній день завод виробляє корм Кіпстера – голландську молочну суміш, яка є екологічною для використання у птахівництві.
Проте директор з розвитку бізнесу в компанії Ningsen Garnik Ван Вальден розповів, що використання залишкової їжі як сировини викликає деякі труднощі. Більшість сировинних матеріалів потрібно вилучати з упаковки, що вимагає багато часу.
Щоб вирішити цю проблему, він розробив пристрій, що називається “єдиним у своєму роді” механізмом, який автоматично виймає їжу з різноманітних упаковок. Ван Вальден продовжує: “Я повинен визнати, що розробка цього пристрою зайняла багато часу. Що цікаво, це те, що вважається нездоровим для споживання людиною, може стати якісним кормом для тварин.

Корма з харчових відходыв роблять травлення легким
Ван Вальден зазначив, що пшениця найкраще підходить для споживання людиною, в іншому випадку вона не використовується для виробництва продуктів харчування, тому мікотоксини дуже низькі в їжі. Від того, що звичайно зернові харчові продукти, які використовуються для готування їжі, містять мікротоксини та малі вміщені жири. Крім того, така їжа містить високоякісні вуглеводи, такі як глюкоза, лактоза і фруктоза, які легко засвоюються живим організмом тварини. Хоча багато з цих залишків є дешевою їжею, вони завжди повинні звертати увагу на кінцевий продукт. Яким вимогам тварини є змішування матеріалу для отримання правильної дієти.

Починаючи з 70 промислових пекарень
Компанія Nijsen/Gnicko, щоб забезпечити необхідну сировину та забезпечити належне постачання, компанія працює з 70 хлібопекарнями, і має в цілому 230 харчових джерел та 100 000 тонн переробленої їжі щороку.
Корми, вироблені компанією, продаються до Нідерландів, Бельгії, Німеччині та Франції. “Ми єдина компанія у світі, яка виробляє сировину, 100% корм для тварин, з переробкою харчових відходів”, – сказав директор з розвитку бізнесу в компанії. Це зробило нас унікальними.

Мета – виробляти 7 мільйонів тонн кормів до 2025 року
За даними компанії Nijsen/Gennikov, обробка харчових відходів є поживним еквівалентом злаків. Щоб замінити 3,5 млн. тонн харчових відходів, слід засадити близько 350-400 тис. га землі. Статистика показує, що 3,5 млн. тонн харчових відходів в Європейському Союзі може перетворюватися на корми для тварин.
З розширенням та розвитком технології подачі до інших частин харчового ланцюга Європейська асоціація з управління харчових відходів вважає, що цей сектор може досягти виробничої потужності 7 млн. Тонн до 2025 року.

Перегляди: 0