Головна Новини Світові ринки АЧС вже дісталася Болгарії: потрапила через Дунай

АЧС вже дісталася Болгарії: потрапила через Дунай

Як повідомляє фермерська асоціація Мекленбург-Передпольє, у Дунаї були виявлені мертві плаваючі туші домашніх заражених АЧС свиней. І це перший виявлений випадок Африканської чуми свиней у Болгарії на даний час. Про це повідомили болгарські ЗМІ в п”ятницю ввечері. Чотири свині померли в селі Тутраканці в районі Варни. Внаслідок спалаху АЧС в Румунії, Болгарія почала будівництво 133 кілометрової огорожі вздовж кордону наприкінці липня.
Болгарські фермери висловлюють велике занепокоєння. Державне агентство з безпеки харчових продуктів у Софії повідомляє, що директор Адміністрації з охорони здоров”я тварин Гігу Драґна підтвердив, що на річці Дунай були виявлені свинячі туші, які вважаються дуже маленькими і просто кинуті в річку після їх смерті. “Ми вбили майже 30 тисяч свиней, щоб захистити великі ферми”, – пояснив він, – але ми просто зосередили увагу на землі та не помітили ризику передачі через воду”. Таким чином, виходить, що АЧС також вирує і на річковій воді, яка служить тваринам, серед яких і інфіковані.
700 хворих свиней в Румунії
В даний час Румунія є європейським лідером в області інфекцій у домашніх свинарських штамів із 700 хворими тваринами. Особливо на побережжі Чорного моря, в дельті Дунаю та вздовж Дунаю вірус поширюється. Це також впливає на одну з найбільших свинарських ферм у країні. За наступні кілька тижнів в Румунії буде вбито понад 350 000 свиней, а також будуть спалені деякі насадження на полях, особливо кукурудза з постраждалих районів, щоб зупинити вірус, повідомляє румунський ветеринарний журнал “Ми є ветеринаром”.

Перегляди: 0