Головна Новини Світові ринки Саксонія-Ангальт отримає 30 мільйонів євро компенсації за втрати від посухи

Саксонія-Ангальт отримає 30 мільйонів євро компенсації за втрати від посухи

Саксонія-Ангальт отримує від федерального уряду 30 мільйонів євро дотацій на компенсацію шкоди засухи в Німеччині. Про це повідомила Міністр сільського господарства, навколишнього середовища та енергетики Саксонії-Ангальт Клаудіа Далберт (Claudia Dalbert).

Як заявила Далберт в п”ятницю (31.8.) перед парламентом Саксонії-Ангальт, допомога буде надаватися у вигляді одноразових субсидій. На це країна планує виділити до 30 мільйонів євро з б’юджетних коштів.
За словами Дальберт, 63% сільськогосподарських угідь у Саксонії-Ангальт постраждали від посухи і ця сума допоможе відшкодувати біля 30% загальних збитків. “Ферми, які постраждали від посухи, повинні отримати фінансову допомогу і отримають її” – запевнила Клаудіа Далберт.

Однак, дивлячись у майбутнє, Дальберт закликає до рішучих змін у сільському господарстві країни. Саксонія-Ангальт розташована в центральному німецькому сухому районі. Надзвичайні погодні умови найбільш вірогідніші, чим в інших регіонах країни. Необхідно розробляти стратегію адаптації регіону до клімату. За її словами, на державному рівні необхідно вирішувати питання про організацію вирощування інших видів і сортів зернових, а також розширенні сівозмін. Також необхідно піднімати питання про використання води як ресурсу: створювати цілі концепції для більшого утримання води в регіоні на тлі кліматичної кризи та Європейської водної директиви, – повідомило німецьке інформагентство agrarheute.com.

Перегляди: 0