Головна Новини Світові ринки Нові сорти зеленого жита мають великий потенціал як корм для великої рогатої...

Нові сорти зеленого жита мають великий потенціал як корм для великої рогатої худоби, а також як субстрат біогазу

Зелене подрібнене жито – не лише хороший субстрат для біогазу, а й чудовий корм для сільськогосподарських тварин. Це та культура, яка здатна поповнити обмежені запаси кормів.
Крістін Кальзендорф експерт енергетичного заводу “Thekla-Karina Niehoff”, радник по пастбищам і пахотному господарству Низької Саксонської сільськогосподарської палати розповів, що зелене жито утворює більшу масу порівняно з зернами. А завдяки розвитку біогазових заводів, значно зросли масштаби вирощування цієї культури,неевибагливої та витривалої.
Сорти Protector, Turbogreen і Traktor є одними з найкращих сортів, що дають сухий та поживний матеріал. Однак найвищий вміст білка визначався для найменш продуктивного сорту терогрун. Це цікавий корм для тварин.
В діапазоні 2,018 дев”ять зелених сортів жита були протестовані в Німеччині в десяти місцях приблизно на двох виробничих площах: Тюрінгія, Саксонія, Саксонія-Ангальт і Баварія – в зимових холодних регіонах.

Як повідомляє Landwirtschaftskammer Niedersachsen, зростаюча кількість різновидів вимагає об”єктивної системи тестування. Баварський державний науково-дослідний центр сільського господарства розпочав різноманітні дослідження у Німеччині за офіційними різновидами.
Крім високого виходу сухої речовини, стійкість повинна бути ще одним критерієм для вибору сорту. Управління сорту рослин класифікує збільшення запасу результатів врожаю.

Перегляди: 0