Головна Новини Світові ринки Індекс цін на продовольчі товари в серпні залишався стабільним

Індекс цін на продовольчі товари в серпні залишався стабільним

Індекс цін на продовольчі товари залишався на стабільному рівні у серпні через пожвавлення ціни на зернові, хоча на рослинні олії та цукор спостерігається зниження цін.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на повідомлення ФАО, середнє значення індексу цін, що було оприлюднене сьогодні, склало 167,6 пунктів у серпні, що практично не змінилося у порівнянні з тим, що було у липні і на 5,4% нижче ніж серпневий показник 2017 року.

Індекс цін ФАО на зернові зріс на 4% протягом місяця, ціни на пшеницю збільшилися вдвічі переважно через негативні прогнози на врожай у ЄС та Російській Федерації. Міжнародні котирування кукурудзи збільшилися більш ніж на 3%, тоді як котирування рису знизилися протягом місяця.

Середнє значення цін ФАО на рослинні олії знизилося на 2,6% у порівнянні з липневими показниками, наближаючись до тих, що були три роки тому, оскільки котирування пальмової, соєвої та соняшникової олії знизилися у зв’язку із збільшенням обсягів виробництва, тоді як зниження котирувань пальмової олії, стало наслідком млявого попиту на імпорт у світі.

Індекс цін ФАО на молочну продукцію вже третій місяць поспіль знижується, у серпні він на 1,5% нижче в умовах сезонного зниження обсягів. Хоча посухи можуть негативно вплинути на збільшення обсягів виробництва молока у частині Європи та Австралії, перспективи виробництва у Новій Зеландії поліпшуються.

Індекс цін на цукор знизився на 5,4% порівняно з серпневим рівнем та досяг пікового значення за десятиріччя внаслідок значного послаблення курсу валют основних експортерів – Бразилії та Індії.

Індекс цін на м”ясо ФАО залишився практично незмінним протягом місяця, тоді як ціни на свинину та баранину зросли через високий попит на імпортну продукцію у Китаї, компенсуючи зниження ціни м’яса птиці та яловичини, при чому останні зазнали тиску через надлишкову експортну пропозицію у США.

Перегляди: 0