Головна Новини Світові ринки У Західній Африці будують найбільшу та найсучаснішу птахофабрику регіону

У Західній Африці будують найбільшу та найсучаснішу птахофабрику регіону

Сьєрра-Леоне – нова ферма, яка стане однією з найбільших у Західній Африці, спрямована на забезпечення потреб яєць в цілому регіоні. Для цього планується створити 2 000 нових робочих місць, які забезпечуватимуть виробництво 195 мільйонів яєць на рік.

Новий уряд Республіки Сьєрра-Леоне вибрав компанію Agrotop, провідного глобального гравця у проектах “під ключ” для тваринництва, та Групи інтегрованих рішень Африки (ISA), яка спеціалізується на фінансових рішеннях та реалізації складних проектів в Африці для побудови великомасштабних проектів при інвестиції в розмірі 60 мільйонів доларів.

Agrotop і ISA спільно будуватимуть нову ферму в районах Тима і Ньяла у районі Кірі, Мояамба. Ферма буде складатися з 10 000 акрів і вироблятиме 194,5 млн. яєць на рік.

Проект підтримується президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадом Біо, і є частиною ініціативи уряду, спрямованої на стимулювання сільськогосподарського сектору до зростання місцевого зростання продовольства та зниження імпорту.

“Наше бачення полягає в тому, щоб побудувати один з найбільших у Західній Африці проектів з птахівництва, які допоможуть нам в наших зусиллях по вдосконаленню харчування, створення нових робочих місць та збільшення залежності від місцевого виробництва”, – сказав Йосип Джонатан Нданема, міністр сільського та лісового господарства Сьєрра-Леоне. “Ми щасливі співпрацювати з провідними компаніями, такими як Agrotop та ISA, для побудови типового проекту, який покращить загальний добробут” – повідомив він.

Заступник міністра фінансів Патрісія Н. Лаверлі додала: “Ми розглядаємо це як дуже важливий для нас проект на національному рівні. Ми повністю налаштовані на його успіх і забезпечимо всі необхідні фінансові гарантії”.

“Ми вдячні місцевим урядам за те, що вони довіряють нам в такому проекті, який демонструє здатність компанії Agrotoop надавати широкий спектр рішень під ключ для тваринництва. Ми пишаємося тим, що ми взяли на себе повну відповідальність за цей проект, починаючи від розробки бізнес-плану та підвищення капіталу, до реалізації цього амбітного плану, який буде ще більше посилювати позиції Agrogop”, – сказав Гаврієл Пелег, партнер зі створення Agrotop.

Агротоп організував фінансування проекту ізраїльським банком, який підтримує ASHRA Корпорація Ізраїлю з зовнішньої торгівлі ризиками.

Проект, який, як очікується, збільшуватиметься на 720 тис. птахів на рік, складається з шестиповерхових будинків, центру для пакування яєць, комбікормових комбінатів та польових культур. Очікується, що ферма створить 2 000 нових робочих місць. У рамках цієї угоди Agrotop та ISA також будуватимуть медичний центр громади, школу та систему очищення води, яка забезпечить чисту воду 25 000 громадянам.

Нова ферма буде побудована протягом двох років, а Agrotop і ISA продовжуватимуть надавати послуги з управління протягом десяти років.

“Ми щасливі співпрацювати з новим урядом у реалізації концепції побудови одного з найсучасніших проектів по будівництву птахофабрик в Африці”, – сказав Рафаель Ізраїль, президент групи ISA. “Наше партнерство об”єднує багаторічний досвід та відмінні стосунки з урядом та місцевою громадою. Об”єднавши свої сили з досвідченими та надійними компаніями, такими як Agrotop, ISA має хороші можливості для успішного виконання цього проекту. У Сьєрра-Леоне є ідеальні умови для великомасштабних проектів в галузі сільського господарства, і я впевнений, що ферма буде служити моделлю для майбутніх проектів у Сьєрра-Леоне та сусідніх країнах “, – продовжує він.

Ферма забезпечить всі потреби населення Сьєрра-Леоне доступною продукцією та зможе експортувати яйця у сусідні країни.

Перегляди: 0