Головна Новини Світові ринки До схеми блокчейн компанії Cargill долучилося 70 фермерських господарств

До схеми блокчейн компанії Cargill долучилося 70 фермерських господарств

Компанія Cargill розширює свою програму блокчейн у секторі вирощення індички, яка дає можливість сотням тисяч споживачів простежити придбану продукцію на сімейних фермах, де вона була вирощена.

У цьому році до цієї схеми долучаються 70 фермерських господарств, на яких сумарно вирощується 200 000 індиків.

За допомогою введення коду на пакеті упаковки на сайті HoneysuckleWhite.com споживачі можуть відстежити куплену індичку: отримати доступ до місця розташування ферми, переглянути історію сімейної ферми, подивитись фотографії з ферми та почитати повідомлення від виробника.

Ця програма була запущена в 2017 році і отримала популярність. Щоб задовольнити зростаючий споживчий попит до прозорості на фермах, програма продовжує розширюватись. Тепер більшість споживачів можуть ознайомитись із фермерами, які вирощували своїх індиків.

Cargill прагне тісно співпрацювати з споживачами, щоб зрозуміти важливість прозорості у виборі їжі. Опитування, проведене в минулому році, показало, що 88% споживачів погодилися, що бренди повинні бути прозорими у виробництві продуктів харчування.

Дебра Баулер, співробітник відділу інформаційних технологій Protein and Salt Cargill, зазначила, що компанія робить великі інвестиції в такі технології, як блокчейн. “Розширена програма прозорості породжує довіру та підвищує прозорість у ланцюгу постачання харчових продуктів і дає клієнтам більшу впевненість у їжі, яку вони купують та споживають”, – зазначила вона.

Значущість прозорості

Як передає ПроАгро з посиланням на poultryworld.net, відомі й інші компанії, які за останні 12 місяців перейшли до технології блокчейнів у секторі птахівництва. Зокрема, французька мережа супермаркетів Carrefour та американська птахофабрика Tyson Foods. Так, генеральний директор компанії Tyson Foods Том Хейс (Tom Hayes) заявив, що вже цього року блокчейн матиме величезний вплив на харчовий бізнес.

Перегляди: 1