Головна Новини Світові ринки Зростання пропозиції молока у світі завмерло

Зростання пропозиції молока у світі завмерло

Зростання пропозиції молока в регіонах “Великої сімки” (США, ЄС, Нова Зеландія, Австралія, Бразилія, Аргентина і Уругвай) завмерло.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua, про це йдеться в останньому звіті Dairy Quarterly Q1, опублікованому Rabobank.

Згідно з ним, після збільшення пропозиції молока в четвертому кварталі 2018 року всього на 0,1% поставки молока країнами “Великої сімки” будуть обмеженими протягом прогнозованого періоду до 2020 року. Особливо сильно це буде відчуватися в першій половині 2019 року, оскільки виробництво молока вперше з 2016 року перебуває в ситуації зниження виробництва.

У звіті говориться, що закупівельні ціни на сире молоко зараз не в змозі окупити високі витрати на його виробництво, оскільки стиснення маржі призводить до падіння закупівель молока в Австралії, європейські поставки відстають від торішніх показників, а в США зростання поставок нижче історичних середніх показників.

Погодні проблеми в Аргентині і Новій Зеландії також чинять вплив, який в найближчі місяці буде посилюватися. У короткостроковій перспективі це сприятиме подальшому зростанню світових цін.

Перегляди: 0