Головна Новини Світові ринки Нішеві ринки дуже перспективні для українських виробників

Нішеві ринки дуже перспективні для українських виробників

48

Україна активно експортує курятину, щорічно формуючи обсяги в сотні тисяч тонн. А ось м’ясо індички, гусака і качки постачається на зовнішні ринки в значно менших обсягах. Так, в 2018 році Україна експортувала лише 133 тонн морожених частин тушок індички. Крім того, поставки за кордон заморожених нерозрізаних тушок качок становили лише 10 тонн, а заморожених і розрізаних – 52 тонн. Експорт розрізаних на частини заморожених тушок гусей у минулому році – 218 тонн.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

Експерти зазначають, що в світовому масштабі ринки м’яса індички, гусака і качки, на відміну від курятини, враховуючи обсяги торгівлі, можна впевнено назвати нішевими. Однак тут є високий платоспроможний попит.

Підтвердженням цього є порівняння експортних цін України на різне м’ясо птиці. Українська курятина продається в інші країни за середньою ціною приблизно $1500 за тонну, тоді як заморожена індичатина коштує більше $2000 за тонну, тушки качок – в діапазоні $1200-2600 за тонну, а вартість тушок гусей доходить майже до $10000 за тонну. Тому, для наших потенційних експортерів зосередження на цих видах м’яса птиці принесе істотну вигоду.