Головна Новини Світові ринки Європа збільшує квоти на експорт курятини

Європа збільшує квоти на експорт курятини

Європарламент 26 листопада ратифікує угоду між ЄС і Україною про внесення змін до економічної частини Угоди про асоціацію між сторонами щодо збільшення безмитної квоти на експорт українського м’яса птиці (курятини) до країн-членів Євросоюзу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ukrinform.ua.

Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року у 2,5 раза – до 70 тис. тонн на рік – безмитних квот експорту української курятини та переробленого м’яса курки. Нині у межах дії поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ Україна-ЄС річна безмитна тарифна квота на експорт української курятини за двома підпозиціями “0207 13 70” та “0207 14 70” становить приблизно 20 тис. тонн.

30 липня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Євросоюз за результатами проведених з початку 2019 року переговорів підписали угоду про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці, передбачених Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Ці зміни набудуть чинності після ратифікації угоди парламентами обох сторін. ЄС розглядає досягнуті домовленості як уникнення ризику безлімітного та безмитного постачання на європейський ринок курятини з України.

Перегляди: 0