Головна Новини Світові ринки Європарламент збільшив безмитні квоти на українську курятину

Європарламент збільшив безмитні квоти на українську курятину

Європейський парламент підтримав збільшення квот для українських експортерів м’яса птиці. Європарламентарії закликали Україну цілком дотримуватися торговельної угоди в інтересах ефективного співробітництва між ЄС і Україною. Вони наголосили, що продовольча безпека і санітарні стандарти мають застосовуватися до усіх продуктів, котрі експортуються до Євросоюзу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unian.ua.

У резолюції сказано, що новий режим щодо м’яса птиці дасть змогу дійснювати торгівлю курячими грудками з кістками і без кісток за єдиною тарифною лінією та збільшить обсяги, які Україна зможе експортувати в ЄС без митних тарифів. Також сказано, що як тільки українські експортери вичерпають безмитну квоту, вони повинні будуть сплачувати мита за додатковий експорт до ЄС.

Також зазначається, що ця зміна до торговельної угоди, яка набула чинності в 2016 році, стала необхідною, оскільки українські виробники використовували лазівки у торговельній угоді, аби експортувати більші обсяги курячих грудок без мита. Цей новий режим має набути чинності після схвалення Радою ЄС та коли Україна ратифікує угоду.

Перегляди: 0