Головна Новини Світові ринки Збільшення пропозиції волоського горіху на світовому ринку змушує Україну знижувати ціну на...

Збільшення пропозиції волоського горіху на світовому ринку змушує Україну знижувати ціну на свою продукцію

За 10 місяців поточного року Україна експортувала фруктів, ягід та горіхів на загальну суму $191,9 млн (дані Держстату). Такі показники є рекордними щонайменше за останні 5 років і перевищують об’єми минулого сезону на 9%. Показово, що динаміка збільшення експортних поставок даної групи товарів спостерігається вже протягом останніх 4 років.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на fruit-ukraine.org.

Левову частку експортних поставок вищезазначеної продукції становлять горіхи, яких за 10 місяців було експортовано 47,2 тис. тонн на загальну суму $86,4 млн. У зазначений період частка горіхів становила 45% від загальної вартості відправленої за кордон плодоовочевої продукції. Основними імпортерами українського горіху є Туреччина, Греція, Франція, Азербайджан, Ірак, Нідерланди, Румунія, Ліван, Болгарія та Німеччина. Україна є одним з найбільших світових експортерів волоського горіха, а за об’ємом експорту ядра волоського горіха Україна входить у трійку світових лідерів, поступаючись лише США та Мексиці.

Українська продукція користується попитом та високо цінується на світовій арені через свою високу якість. Та цього сезону українські виробники вимушені знижувати ціну на свою продукцію через збільшення пропозиції волоського горіху на ринку. Багато країн наразі активно збільшують виробництво та експорт волоського горіху, а Україна знаходиться серед лідерів у цих тенденціях.

Перегляди: 1