Головна Новини Світові ринки Розроблено новий метод оцінки врожайності сілгоспкультур у режимі реального часу

Розроблено новий метод оцінки врожайності сілгоспкультур у режимі реального часу

Учені з Університету Іллінойсу спільно з членами Асоціації виробників кукурудзи Іллінойсу розробили новий метод для оцінки врожайності сільськогосподарських культур у режимі реального часу.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua, вчені провели дослідження, яке об’єднало польові виміри, дані з мережі польових камер і інформацію з супутників для точної оцінки продуктивності сільськогосподарських культур в штаті Іллінойс і за його межами.

“Раніше більшість доступних супутникових даних мали грубе просторове і/або часове розширення, але тут ми використовуємо переваги нових супутників для оцінки індексу листкової поверхні (LAI), що визначає продуктивність сільськогосподарських культур і врожайність зернових. І ми знаємо, що супутникові оцінки точні, тому що синхронізуються з нашими наземними вимірами”, – зазначає провідний автор дослідження, аспірант кафедри природних ресурсів і наук про навколишнє середовище Університету Іллінойсу Хенгсук Кімм.

Дослідники використовували дані про поверхневе відображення (відображення світла від Землі) від двох типів супутників для оцінки LAI на сільськогосподарських полях. Вони розробили два математичні алгоритми для перетворення поверхневого відображення в LAI.

Вчені встановили камери на 36 кукурудзяних полях по всьому штату. Зображення з камер використовували для уточнення супутникових оцінок LAI. Крім того, двічі на тиждень, протягом сезону вегетації провідний автор дослідження Хенгсук Кімм вручну вимірював площу листя кукурудзи на полях.

У результаті дослідження виявилось, що супутникові оцінки LAI за двома алгоритмами повністю узгоджуються з даними з полів, отриманими за допомогою камер і вимірювань. Це означає, що алгоритми надають високоточну, надійну інформацію з космосу і можуть використовуватися для оцінки LAI в полях в будь-якій точці світу в режимі реального часу.

Вчені вважають, що наявність даних LAI в реальному часі може бути корисною для аграріїв. Наприклад, супутниковий метод може виявляти поля або сегменти полів з низькою врожайністю, які можна поліпшити внесенням добрив, обробкою хімічними ЗЗР або іншими методами.

Перегляди: 0