Головна Новини Світові ринки Зросли експортні котирування на українську соняшникову олію

Зросли експортні котирування на українську соняшникову олію

За даними Refinitiv Agriculture, попит на соняшникову олію з боку турецьких імпортерів надав суттєву підтримку експортним котируванням на українську соняшникову олію на базисі FOB Чорноморськ, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Обмежена пропозиція щодо постачання олії з боку внутрішніх постачальників різко повернула ціни на олію вище $700 за тонну на базисі FOB, що є двомісячним максимумом.

Крім того, заборона на експорт насіння соняшнику з Росії змусила Туреччину закуповувати соняшникову олію в українських постачальників. “Поява додаткового ринку збуту істотно підтримала ціни”, – повідомив один з українських трейдерів.

Оператори ринку відзначають, що скорочення пропозиції олії на внутрішньому ринку на базисі СРТ-порт стало ще одним чинником підтримки. Закриття частини переробних підприємств і транспортні труднощі, що виникли у зв’язку з карантинними обмеженнями, призвели до небажання відправників здійснювати поставки олії. Тому деякі українські трейдери змушені різко піднімати ціни пропозиції, а деякі – пішли з ринку.

Перегляди: 0