Головна Новини Світові ринки Експорт горіхів у шкарлупі зменшився на 45,6%

Експорт горіхів у шкарлупі зменшився на 45,6%

Голова ВГО “Українська горіхова асоціація” Геннадій Юдін на своїй сторінці у Facebook повідомив, що експорт горіхів у шкарлупі за перший квартал 2020 року зменшився на 45,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Експорт чищених горіхів також знизився на 20%.

Таким чином за січень-березень 2020 року експортовано 4,1 тис. тонн горіхів в шкаралупі, а за аналогічний період минулого року 7,5 тис. тонн. З початку року експортовано 11,8 тим. тонн горіхів без шкарлупи, а у 2019 році – 14,8 тис. тонн.

“Такий старт викликає стурбованість щодо подальшого коливання попиту і цін на горіхи. Тим більше, що у цьому році більш активно починають плодоносити промислові горіхові сади в Україні”, – каже він. Експерт зазначає, що найбільш оптимальним виходом є створення експортних, збірних партій однорідного сортового горіха та фундука із промислових садів. Потрібен системний експорт сортових партій.

Наразі „Українська горіхова асоціація“ готує найбільш зручні умови для садівників, які братимуть участь у формуванні таких експортних партій.

Перегляди: 0