Головна Новини Світові ринки Український ріпаковий шрот поїде в КНР

Український ріпаковий шрот поїде в КНР

Китайська Народна Республіка ухвалила перелік українських потужностей-виробників ріпакового шроту для експорту на китайський ринок. Наразі до зазначеного переліку внесені чотири потужності з виробництва ріпакового шроту.

“ПроАгро Груп” з посиланням на consumer.gov.ua повідомляє, що це рішення стало результатом плідної співпраці обох сторін, в тому числі інспекційної місії Компетентного органу КНР, яка перебувала в Україні у вересні 2019 року з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом ріпакового шроту. Крім того, 27 листопада 2019 року був підписаний Протокол ветеринарно-санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту шроту ріпакового з України до КНР між Держпродспоживслужбою та Головним митним управлінням КНР. Підписання протоколу свідчило про офіційне відкриття китайського ринку для українського ріпакового шроту.

Підприємства, які мають намір експортувати ріпаковий шрот до КНР повинні насамперед ознайомитися з вимогами цієї країни до експорту зазначеного продукту (Методичні рекомендації для державних інспекторів України та операторів ринку розміщені у розділі “Міжнародне співробітництво” – “Вимоги країн світу” (http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Vimogi_Krain_Svitu/97/)”). Також для консультацій можна звертатися до Управління міжнародного співробітництва ([email protected]).

Перегляди: 0