Головна Новини Світові ринки Що відбувається з цінами на чорноморський ячмінь

Що відбувається з цінами на чорноморський ячмінь

Refinitiv Agriculture інформує, що експортні ціни на ячмінь у Чорноморському регіоні показують змішану динаміку. На його вартість тисне старт збиральної кампанії і збільшення пропозицій, а також зростання транспортних витрат. Втім, прогнозоване зниження виробництва ячменю може підтримати ціни в регіоні, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Експортні котирування на ячмінь на базисі FOB глибоководні порти Чорноморського регіону за минулий тиждень дещо знизилися, оскільки в міру збирання зростає число пропозицій продавців. Це дало можливість багатьом експортерам покрити свої позиції для липневих поставок.

Однак очікування скорочення врожаю ячменю в Чорноморському регіоні може надалі підтримати ціни, вважають трейдери.

Ще одним чинником, який призвів до ослаблення котирувань на ячмінь стало зростання ставок фрахту. Вартість перевезення балкерних вантажів морським транспортом суднами типу Panamax виросла за минулий місяць внаслідок активізації попиту на перевезення, а також зміцнення цін на нафту.

Станом на 9 липня значення Baltic Panamax Index досягло річного максимуму в 1557 пунктів.

Ціна українського ячменю на базисі СРТ-Одеса переважно залишалася стабільною на минулому тижні. Відзначається також зростання премії за ячмінь з сертифікатами для поставки в Китай – до $8-9/тонна, і ціна такого ячменю досягає $170/тонна (СРТ).

Перегляди: 0