Головна Новини Світові ринки В Україні та Польщі очікується більший урожай яблук

В Україні та Польщі очікується більший урожай яблук

Всесвітня асоціація яблук і груш (WAPA) оголосила прогнози врожаю. В Україні передбачається збільшення врожаю яблук на 6% порівняно з минулим роком – до 1,2 млн тонн. У Польщі очікують зібрати 3,4 млн тонн яблук (2,9 млн тонн у 2019-му). Тоді як у Росії передбачається зменшення на 8%, до 920 тис. тонн, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

У більшості країн північної півкулі прогнозується зниження виробництва. У Південній півкулі – середній урожай.

У Китаї очікують урожаю яблук менше 40 млн тонн (43 млн тонн у попередньому році) та 4,6 мільйонів тонн у США (5 млн тонн торік).

На переробку піде близько 30% врожаю врожаю в ЄС, 3,3 млн тонн, тоді як минулого року – 3,2 млн тонн.

Загалом погодні умови в першій половині сезону оцінюють як хороші. Епізоди заморозків мали місце переважно в кінці квітня та травні, особливо в Центральній Європі. У деяких країнах яблука були сильно пошкоджені і були зафіксовані втрати, в тому числі в Австрії, Польщі, Німеччині, Хорватії, Словаччині та Угорщині.

У країнах, які минулого року мали кращі урожаї, а саме у Франції, Іспанії та Португалії, цьогоріч очікується більший обсяг врожаю. Збирання яблук розпочнеться на тиждень раніше в кількох західноєвропейських країнах.

Перегляди: 0