Головна Новини Світові ринки Bunge і Viterra об’єднуються в агрогіганта вартістю $34 млрд.

Bunge і Viterra об’єднуються в агрогіганта вартістю $34 млрд.

Американська зерноторгова компанія Bunge (BG.N) і компанія Viterra, що підтримується Glencore (GLEN.L), об’єднуються, щоб створити світового гіганта торгівлі сільськогосподарською продукцією вартістю близько $34 млрд.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агентство Reuters.

Об’єднана компанія в глобальному масштабі буде наближена до провідних конкурентів Archer-Daniels-Midland (ADM.N) і Cargill (CARG.UL). Ця угода є безпрецедентною за розміром у світовому сільськогосподарському секторі. Це сталося після того, як у 2022 році Bunge опублікував рекордний скоригований прибуток завдяки обмеженим світовим поставкам зерна через війну з Україною.

Згідно з угодою, акціонери Viterra отримають близько 65,6 млн акцій Bunge вартістю близько $6,2 млрд. і близько $2 млрд. готівкою. Відповідно до спільної заяви, Bunge також візьме на себе $9,8 млрд. боргу Viterra. Акціонери Viterra володітимуть 30% об’єднаної компанії після очікуваного закриття угоди в середині 2024 року.

«Компанії дуже взаємодоповнюють один одного. Те, як активи та команди поєднуються разом, стратегічні переваги — це те, на що ми дивилися роками… Усе нарешті зійшлося», –  сказав в інтерв’ю виконавчий директор Грег Хекман.

Перегляди: 12