Головна Рослинництво Олійні Bunge продала завод у воронежі, повністю залишивши російський ринок

Bunge продала завод у воронежі, повністю залишивши російський ринок

Американська агропромислова та продуктова компанія Bunge заявила, що повністю залишила російський ринок. Найбільший переробник олійних культур продав завод у воронежі та права на бренди рослинних олій, пише Bloomberg з посиланням на повідомлення компанії.

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на LIGA.Бизнес, у росії завод був побудований у 2005 році та виробляв до 540 000 тонн сировини. Його вартість оцінюється близько $130 мільйонів, проте реальної суми угоди купівлі-продажу компанія не оприлюднила.

За повідомленням компанії від 19 вересня, крім потужностей у воронезькій області, вона також позбавилася всіх прав на бренди рослинних олій у росії, у тому числі таких популярних, як Oleina та Ideal.

Таким чином Bunge приєдналася до четвірки світових гігантів торгівлі зерновими, відомих як ABCD (Archer Daniels Midland, Cargill і Dreyfus), які остаточно вийшли з російського ринку.

Покупцем активів Bunge у росії став Карен Ванецьян, який є контрольним акціонером російської групи компаній Exoil Group.

Перегляди: 4