Головна Рослинництво До кінця року світова торгівля продовольством зросте на рекордні 14%

До кінця року світова торгівля продовольством зросте на рекордні 14%

food

До кінця 2021 року світовий обсяг імпорту продовольства перевищить 1,75 трильйона доларів, що на 14% більше, ніж у 2020 році, і на 12% більше попереднього прогнозу, повідомляє ProAgro Group з посиланням на доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Згідно з новим Продовольчим прогнозом ФАО, торгівля продуктами харчування продемонструвала “чудову стійкість” до збоїв протягом усього періоду пандемії, проте швидко зростаючі ціни створюють значні проблеми для бідних країн і споживачів. Зростання обумовлене підвищенням рівня цін на продовольчі товари, що продаються на міжнародному ринку, і триразовим збільшенням вартості вантажоперевезень.

На частку регіонів, що розвиваються, припадає 40 відсотків від загального обсягу, і очікується, що їхні рахунки за імпорт продовольства зростуть на 20 відсотків у порівнянні з минулим роком. Що стосується продуктів, то регіони, що розвиваються, стикаються з різким зростанням цін на основні продукти харчування, такі як зернові, тваринні жири, рослинні масла та олійні культури.

Перспективи світового виробництва основних зернових культур залишаються високими: очікується рекордний урожай кукурудзи і рису. Згідно зі звітом, зернові для споживання і кормові для тварин повинні рости ще швидше.

У прогнозі очікується деяке поліпшення ситуації з пропозицією олійних культур і продуктів їхньої переробки, проте їхні запаси на кінець сезону можуть залишитися нижче середнього рівня.

Перегляди: 1