Головна Овочівництво Китай планує пом’якшити правила щодо ГМО

Китай планує пом’якшити правила щодо ГМО

Китай інвестував значні кошти в селекцію рослин з використанням технології перенесення генів, але до сих пір не поспішав затверджувати генетично модифіковані сорти.

Зараз уряд пропонує внести зміни, щоб полегшити виведення цих сортів на ринок, і дав термін до 12 грудня для обговорення своїх пропозицій, повідомляє ProAgro Group з посиланням на The Observer.

Серед запропонованих змін: ГМ ознаки, що застосовуються до вже затвердженого гібриду, повинні пройти тільки однорічні виробничі випробування, перш ніж отримати офіційний дозвіл, замість того щоб проходити повний цикл випробувань, необхідних для нових сортів.

“Я вважаю, що це важливий крок для комерціалізації ГМО”, – сказав Хань Генчен, голова Origin Agritech, першої китайської компанії, яка розробила ГМ-кукурудзу.

“Це уточнює процедури затвердження сортів ГМО і спрощує процес. Нам це допоможе прискорити комерційне виробництво ГМО-кукурудзи”, – сказав він агентству Рейтер.

Пропозиції від уряду Китаю надійшли після пленуму, або закритого засідання більш ніж 300 вищих керівників Центрального комітету Комуністичної партії, що відбулося на початку листопада.

Перегляди: 4