Головна Війна проти України Над Африкою нависає загроза голоду через вторгнення росії в Україну

Над Африкою нависає загроза голоду через вторгнення росії в Україну

Асоціації фермерів з 11 країн Центральної Африки свідчать, що перебої з постачанням продовольства, спричинені війною росії в Україні, вимусили мільйони африканців посилити боротьбу за виживання.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на публікацію у New Delhi Times, африканські фермери, які зібралися цього тижня у столиці Камеруну, закликали уряди регіону допомогти людям впоратися з нестачею продовольства.

Представники понад 60 асоціацій фермерів зустрілися у вівторок у столиці Камеруну і звернулися до урядів 11 країн Центральної Африки з проханням інвестувати в сільське господарство та послабити залежність від імпорту продовольства.

Фермери кажуть, що дефіцит, високі ціни та погіршення економічної ситуації зменшують доступ до їжі для більшості домогосподарств у Центральній Африці.

Видання зазначає, що вторгнення росії в Україну порушило експорт продовольства з обох країн. У квітні міністри економіки під час відеоконференції заявили, що війна позбавила центральноафриканські країни понад 55% пшениці, яка зазвичай імпортується з України та росії.

Перегляди: 4