Головна Економіка і аграрна політика Польща неофіційно веде перемовини з ЄК про поступки для фермерів

Польща неофіційно веде перемовини з ЄК про поступки для фермерів

Польща веде неофіційні переговори з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо звільнення польських фермерів від деяких положень європейської «Зеленої угоди».

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на Onet.

Заступника міністра запитали у програмі на радіо ZET про те, чи правдиві чутки, що Варшава веде непублічні переговори з Єврокомісією про звільнення від деяких положень «зеленої угоди», оскільки польський сільськогосподарський ринок є найближчим до України, на що той відповів ствердно.

Польський чиновник зазначив, що це стосуватиметься «всього, що тільки можливо, як із «зеленої угоди», так і з напливу продуктів, які спричиняють постійний збій на ринку однієї або більшості країн».

 «Якщо нам вдасться домовитися про вимоги Польщі в ЄС, вони стануть спільною позицією ЄС. Я також хочу сказати, і тут я цитую прем’єр-міністра, якщо це займе занадто багато часу, ми запровадимо зміни, ми запровадимо блокаду кордонів та мита в односторонньому порядку», – сказав Шейна.

Перегляди: 17