Головна Економіка і аграрна політика Польські фермери готують на завтра масові протести по всій країні

Польські фермери готують на завтра масові протести по всій країні

У середу, 20 березня, польські фермери планують сотні демонстрацій та блокад по всій території Польщі.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на RMF24.

Демонстрації з сільськогосподарською технікою та блокади плануються у близько 400 місць по всій території Польщі, зокрема на десятку важливих доріг на під’їзді до Варшави.

Поліція попередила також про труднощі на вулицях Кракова, де протестувальники планують заїхати безпосередньо у місто. Громадян закликають у цей день пересісти з особистих авто на громадський транспорт, щоб уникнути заторів.

Проблеми очікують також у Гданську, де акція на вулицях міста триватиме з 10 до 16 години.

Мерія Вроцлава, де фермери також хотіли протестувати у місті, не дала дозволу на акції в адміністративному районі міста з аргументами, що це створить проблеми для дорожнього руху та безпеки містян. Організатори хочуть оскаржувати рішення у суді.

Тим часом в Катовіце, де протестуючі мають намір впродовж дня перекрити кілька вулиць і основні перехрестя, фермери оголосили, що страйк пройде у формі пікніка – розповсюджуватимуться продукти харчування для жителів та просвітницькі листівки. 

Протестувальники стверджують, що їхні господарства знаходяться на межі банкрутства, у тому числі й через ввезення зерна й іншої агропродукції з України, тому вони мусять зробити все, щоб уряд почав серйозно сприймати їх вимоги.

Перегляди: 26