Головна Війна проти України Росією шириться споживацька паніка – з магазинів розмітають все

Росією шириться споживацька паніка – з магазинів розмітають все

У той час, як ворожа артилерія безжалісно розстрілює мирні українські міста, а їх мешканці зчепивши зуби переносять усі жахи розв’язаної Росією війни,  замість них все більше панікують росіяни. Найяскравіше ця паніка простежується по споживацьких настроях, повідомляє «ПроАгро Груп».

Так, російське інтернет-видання Мedialeaks пише за повідомленнями із соцмереж, як у Росії покупці розметають продукти у супермаркетах залишаючи після себе пусті полиці.

«На тлі зростання цін на продукти деякі жителі Росії вирушили до магазинів, щоб зробити запаси круп, цукор та картоплі. Частина росіян побоюються подальшого підвищення вартості товарів та дефіциту, який може настати через санкції країн Європи та США», – пише видання.

«Вчора вирішив купити цукор. Полиці забиті були. Сьогодні порожні. Народ очухався і розібрав?» – відзначає користувач однієї з соцмереж.

Багато користувачів твіттера порівняли побачену картину із ситуацією після розпаду СРСР у 90-х роках – тоді на полицях, за словами коментаторів, теж практично не було товарів, а ціни стрімко зростали.

«Ну що – впевнено крокуємо у 90-ті [роки]? Причому не в середину і не в кінець, а в самий початок. Зростання цін утричі за три дні, порожні полиці та зарплата товарами, припускаю. Тільки тоді межі були відчинені. Зараз якось сумніше буде, схоже, хоча здавалося б — куди вже…»

Користувач платформи з ніком Сніжний гном сфотографував майже порожні прилавки в магазині, ймовірно, у Москві — товар залишився лише на нижній полиці з напоями. Покупці розібрали майже все, крім пива, кількох пачок цукру та картонних упаковок із, ймовірно, пластівцями для сніданку.

Жінка з Москви, яка сходила до найближчого магазину біля будинку, поділилася фото полиць із гречкою та рисом, на яких залишився лише цінник. Насамперед покупці розібрали крупу дешевше, а потім забрали на касу дорогий товар.Деякі жителі РФ закупилися не лише традиційними крупами, цукром та туалетним папером, але й снеками, наприклад чіпсами та сухариками.

Все це – Росія, де поки не стріляють і не бомблять., але яка вважає, що вона може диктувати, як жити Україні.  

Так у нас в більшості магазинів у регіонах, які опинилися в зоні бойових дій, наразі теж пусті полиці, але з іншої причини – під обстрілами туди просто неможливо завезти звичний асортимент.

Перегляди: 6