Головна Економіка і аграрна політика Що нова коаліція у ФРН збирається робити в сільгоспсекторі

Що нова коаліція у ФРН збирається робити в сільгоспсекторі

Новий уряд Німеччини вживатиме заходів для скорочення використання фермерами засобів для знищення бур’янів, поліпшення умов утримання сільськогосподарських тварин і просування до кліматичної нейтральності. Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Reuters.

Суперечливий засіб для знищення бур’янів гліфосат буде видалено з ринку до кінця 2023 року в рамках більш широкої програми зі скорочення використання засобів для знищення бур’янів, йдеться в коаліційній угоді.

Гліфосат звинувачується в тому, що він може викликати рак, що призвело до судових позовів у США та обмежень у таких країнах, як Франція, хоча регулюючі органи в усьому світі визнали його безпечним.

Новий уряд хоче досягти 30% рівня органічного землеробства в Німеччині до 2030 року. За словами уряду, фермерам буде надана додаткова фінансова підтримка для переходу від традиційного до органічного сільського господарства.

З 2022 року буде введений обов’язковий сертифікат, що підтверджує належне утримання тварин для забою. Він буде поширюватися на умови проживання тварин під час транспортування і забою.

Транспортування живих сільськогосподарських тварин в треті країни за межами ЄС буде дозволене тільки в тому випадку, якщо на маршрутах є перевірені об’єкти, що дозволяють забезпечити догляд і добробут тварин.

Новий уряд також хоче значно скоротити викиди, включаючи аміак і метан, від сільського господарства і наблизити німецьке сільське господарство до цілей кліматичної нейтральності.

Перегляди: 1