Головна Рослинництво Зернові Сівба озимих в ЄС наближається до завершення

Сівба озимих в ЄС наближається до завершення

Гарна осіння погода в більшості регіонів Європи сприяла хорошому ходу озимої сівби і розвитку ранніх культур, проте мала кількість опадів у Центральній і Східній Європі викликає деяку стурбованість, повідомила в понеділок служба моніторингу врожаю ЄС MARS. Про це повідомляє ПроАгро Груп з посиланням на Successful Farming.

Посів озимих зернових закінчився вчасно в більшості країн Центральної та Північної Європи, а на півдні в даний час йде повним ходом, йдеться у звіті служби, додаючи, що погодні умови були сприятливими для раннього розвитку рослин.

Сільськогосподарське агентство FranceAgriMer минулого тижня повідомило, що сівба м’якої пшениці та озимого ячменю під урожай майбутнього року у Франції наближається до завершення, при цьому відзначивши дуже хороші умови для зростання.

Однак суха погода в Чеській Республіці, Словаччині, Південній Україні та Північній Румунії призвела до затримок у посіві озимої пшениці і появі сходів, повідомила компанія.

Велика кількість опадів в Центральній і Південній Італії і на більшій частині Балканського регіону не вплинула на посіви озимих культур, за винятком Хорватії, де сходи трохи затрималися.

У щомісячному звіті MARS говориться, що посіви ріпаку знаходяться в хорошому стані перед зимою, оскільки сівба була завершена в оптимальні терміни і в цілому при сприятливих умовах в більшості регіонів-виробниках.

Перегляди: 18