Головна Рослинництво Зернові Тарас Качка очолить Міжнародну раду по зерну у 2021/22 МР

Тарас Качка очолить Міжнародну раду по зерну у 2021/22 МР

7-9 червня 2021 року відбувається низка важливих заходів, організованих Міжнародною радою по зерну (МРЗ), зокрема, чергове засідання Ради та щорічна Міжнародна зернова конференція. Під час засідання 53-ї сесії МРЗ, заступника міністра розвитку економіки України – Торгового представника України Тараса Качку проголошено очільником Міжнародної ради по зерну на 2021/22 рік.

Про це  повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

Слід зазначити, що Україна приєдналась до МРЗ ще у 1998 році, а 6 липня 2010 року стала повноправним членом-експортером, однак вперше головуватиме в цій організації. Головування розпочнеться з 1 липня 2021 року та триватиме до 30 червня 2022 року.

«Виробництво і торгівля зерновими є не лише однією з сильних сторін України в контексті світової торгівлі, але й являє собою основу врівноваженої продовольчої системи, в якій має бути відображено внесок виробництва, інфраструктури, враховані кліматичні та соціальні стандарти та орієнтири на інтегрованість в глобальні продовольчі системи. Сподіваюсь, головування в МРЗ надасть можливість Україні широко заявити про свою позицію вагомого гравця на зовнішньому ринку та прикласти зусиль до розвитку глобального зернового ринку з урахуванням існуючих викликів», –  прокоментував Тарас Качка.

Перегляди: 1