Головна Економіка і аграрна політика У Польщі проходить масштабний страйк фермерів

У Польщі проходить масштабний страйк фермерів

У Польщі сьогодні, 20 березня, розпочався загальний страйк фермерів. По всій країні пройдуть майже 600 акцій протесту, у яких планують взяти участь близько 70 тисяч людей.

Про це повідомляють місцеві видання, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Слово і діло».

Фермери виступають проти «зеленого курсу» Євросоюзу, імпорту агропродовольчої продукції з України, обмеження тваринництва у Польщі та загалом проти «драматичної ситуації» у сільському господарстві. Вони вимагають компенсацій та державної підтримки.

Протести у деяких регіонах розпочалися вже вночі. Повідомляється, що блоковано під’їзні шляхи до таких міст як Варшава, Вроцлав, Познань та Бидгощ. Мазовецьке воєводство, де знаходиться Варшава, зіткнеться з найбільшими труднощами, спричиненими сільськогосподарськими протестами. При цьому до самої столиці сільськогосподарська техніка не зможе заїхати.

Також фермери анонсували перекриття доріг у таких воєводствах: Західно-Поморське, Поморське, Вармінсько-Мазурське, Підляське, Любуське, Великопольське, Лодзинське, Люблінське, Нижньосілезьке, Сілезьке, Малопольське, Свєнтокшиське, Підкарпатське.

Польські фермери також блокують український кордон. Станом на вчора було заблоковано п’ять пунктів пропуску. Також фермери блокують рух на одному прикордонному переході на кордоні з Німеччиною.

Перегляди: 21