Головна Економіка і аграрна політика Угорщина може запровадити нові обмеження на імпорт української агропродукції

Угорщина може запровадити нові обмеження на імпорт української агропродукції

Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь заявив, що влада країни має наміри запровадити нові обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції. За його словами, це захистить місцевих фермерів від ринкових коливань.

Про це з посиланням на заяву угорського профільного міністра повідомило агентство  Assosiated Press, передає «ПроАгро Груп».

Серед іншого Надь заявив, що рішення Євросоюзу дозволити безмитний імпорт агропродукції з України у 2022 році, щоб допомогти утримати економіку після повномасштабного вторгнення Росії, призвело до «значного надлишку пропозиції та значно нижчих цін» на європейському сільськогосподарському ринку.

Посадовець також звинуватив ЄС та його виконавчу комісію у неспроможності захистити європейських фермерів, які не змогли конкурувати з дешевшим імпортом, і підкреслив, що Угорщина вживатиме додаткових захисних заходів «у межах своєї національної компетенції».

За його словами, уряд Угорщини ухвалив план з п’яти пунктів для допомоги фермерам, включаючи вимогу до продавців і логістичних компаній звітувати владі про заборонені продукти, ввезені через Україну, незалежно від країни походження. Надь додав, що під обмеження також підпадатимуть продукти переробки, виготовлені з українського збіжжя.

Перегляди: 246