Головна Новини Світові ринки Україна та Канада посилюють співпрацю в аграрному секторі

Україна та Канада посилюють співпрацю в аграрному секторі

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів зустріч з Міністром міжнародного розвитку Канади та Міністром, відповідальним за Тихоокеанське Агентство економічного розвитку Канади Харджитом Саджаном. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію міністерства.

Предметом обговорень були питання зберігання та експорту зерна, постачання альтернативних джерел енергії і забезпечення країни добривами. Український міністр наголосив, що питання зерносховищ стали актуальними після вторгнення агресора в Україну та блокування експорту української продукції. Попри часткове розблокування продажу та перевезень, перспектива роботи зернового коридору залишається невизначеною, тож питання сховищ не втрачає актуальності, оскільки забезпечує належне зберігання врожаю – життєво важливої продукції.

Також Микола Сольський розповів про проблеми, з якими довелося зіткнутися аграріям. Несприятливі погодні умови та наслідки воєнного вторгнення, що призвели до недоотримання прибутку за цьогорічну вироблену продукцію, поставили під загрозу фінансову спроможність аграріїв засіювати поля озимою пшеницею чи ячменем. За словами міністра, постачання будь якої іншої зернової культури, яку можна сіяти весною – стане необхідною підтримкою для фермерів.

Міністр агрополітики та продовольства України підкреслив необхідність у постачанні додаткових джерел енергії для фермерів та сільськогосподарських виробників. Крім того, сторони обговорили можливість забезпечення України різними видами добрив. Зокрема, щодо постачання азоту, фосфору та калію.

Під час зустрічі, сторони також окреслили подальші конкретні кроки, які дозволять Україні отримати необхідну допомогу та домовилися спільно працювати над низкою обговорених тем. Обидва лідери налаштовані на подальшу тісну взаємодію у вирішенні двосторонніх агрополітичних питань.

Перегляди: 4