Головна Ринок України Експорт/імпорт Влада ЄС розмірковує над забороною імпорту агропродукції з рф і білорусі

Влада ЄС розмірковує над забороною імпорту агропродукції з рф і білорусі

Сьогодні, 12 березня, Європарламент у вівторок готується провести дебати щодо заборони імпорту агропродукції з росії та білорусі.

Про це, зокрема, повідомило RMF24, передає «ПроАгро Груп».

Ініціативу від найбільшої політичної фракції – Європейської народної партії – вніс польський євродепутат Анджей Халіцкі.

Запит на дебати подали вже після затвердження порядку денного сесії, але очікується, що парламентарі підтримають включення цього обговорення у графік.

«Через два роки після початку війни споживчі товари від цих двох режимів все ще потрапляють на ринок ЄС», – заявив євродепутат, наголосивши, що вважає це економічно невиправданим і неприйнятним з моральної точки зору.

На його думку, ембарго на продукти з росії і білорусі – це один з кроків, які ЄС може зробити у відповідь на протести фермерів у багатьох країнах. 

Тим часом виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що уряд ЄС наразі проводить оцінку можливості запровадження блокування імпорту сільгосппродукції з росії.

«Зараз ми проводимо оцінку і матимемо можливість рухатися вперед досить швидко», — сказав Домбровскіс.

За його словами, ще минулого року країни-члени ЄС почали вживати перших кроків щодо врегулювання питання з імпортом продовольства рф, а Польща та Латвія вже ухвалили відповідні рішення на рівні урядів держав.

Перегляди: 6