Головна Рослинництво Зернові Єгипет скасував другий поспіль тендер на закупівлю пшениці

Єгипет скасував другий поспіль тендер на закупівлю пшениці

Державне агентство із закупівель продовольства Єгипту GASC учора скасувало міжнародний тендер на закупівлю пшениці з постачанням 13-26 квітня. Про це повідомило агентство Reuters, передає «ПроАгро Груп».

Причинами скасування тендера стали як обмежена кількість учасників, так і зависока ціни пропозиції зернової. Так, на участь у торгах зареєструвалися лише три торгові компанії Мінімальна цінова пропозиція на тендері склала 389,92 $/тонна FOB Франція від компанії Soufflet, тоді як компанія Viterra  на тому ж базисі запропонувала свою зернову за 399 $/тонна. Третя пропозиція була від компанії Cargill за ціною 447 $/тонна FOB Франція.

Попередній тендер на закупівлю пшениці був призначений GASC на минулий четвер, 24 лютого, але його скасували, оскільки на участь у ньому подала участь лише одна зерноторгова компанія.

Зауважимо, що основними поставниками пшениці в Єгипет були Росія і Україна. Наразі морський експорт українського зерна призупинений через війну, розв’язану  Росією, і закриття морських портів, а російський експорт – через побоювання торгових суден заходити в Чорне море через воєнні дії в регіоні, а також небажання імпортерів мати справи з країною-агресором. Крім того, через відключення Росії від SWIFT заблоковано звичний механізм здійснення міжнародних фінансових розрахунків з російськими експортерами.

Перегляди: 4