Головна Новини Світові ринки ЄС розглядає закон, що обмежує імпорт товарів, пов’язаних з вирубкою лісів

ЄС розглядає закон, що обмежує імпорт товарів, пов’язаних з вирубкою лісів

deforestation

Європейська комісія в середу запропонувала закон, спрямований на обмеження імпорту товарів, пов’язаних із знезлісенням і зобов’язує компанії доводити, що їхні глобальні ланцюжки постачань не сприяють знищенню лісів. Про це повідомляє ПроАгро Груп з посиланням на Euronews.

Пропонований закон встановлює обов’язкові правила належної обачності для імпортерів конкретних товарів на ринок Європейського Союзу: сої, яловичини, пальмової олії, деревини, какао і кави, а також деяких похідних продуктів, включаючи шкіру, шоколад і меблі.

Хоча багато європейських компаній ведуть велику діяльність по всьому світу, в тому числі в країнах, де часто порушується екологія, в даний час в ЄС не існує вимоги про дотримання ними правила належної обачності.

Запропонований закон з’явився після того, як світові лідери з таких країн, як Бразилія, Китай та Малайзія, на саміті COP26 цього місяця пообіцяли припинити вирубку лісів до 2030 року.

Відповідно до запропонованого закону, який повинен бути схвалений урядами країн ЄС і Європейським парламентом, компанії повинні будуть довести, що їхні товари були вироблені відповідно до законодавства країни-виробника і що вони не вирощені на знліснених землях навіть якщо це дозволено законами країни-виробника.

Перегляди: 0