Головна Ринок України Експорт/імпорт Єврокомісія пропонує план розв’язання проблеми з експортом з України

Єврокомісія пропонує план розв’язання проблеми з експортом з України

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала листа урядам Польщі, Румунії, Болгарії, Словаччини та Угорщини з пропозиціями виходу із ситуації з українською сільгосппродукцією.

 Про це повідомила офіційна представниця Єврокомісії Дана Спінант у середу, 19 квітня, на брифінгу у Брюсселі, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на DW.

За її словами, у своєму зверненні фон дер Ляєн наголосила, що повністю усвідомлює побоювання країн щодо зростання імпорту деяких видів сільськогосподарської продукції на ринки Європейського Союзу. Вона наголосила, що з урахуванням єдиного ринку та митного союзу ЄС для вирішення цих проблем потрібний загальноєвропейський підхід.

Пропозиція Єврокомісії складається із трьох частин. Перша – це новий пакет фінансової допомоги у розмірі 100 мільйонів євро для підтримки фермерів у п’яти країнах. Друга – превентивні заходи відповідно до правил торгівлі ЄС щодо зерна, пшениці, кукурудзи, соняшника та ріпака. Третя – розслідування Єврокомісії щодо інших продуктів, які надходять на ринок Євросоюзу з України.

«З одного боку, ми прагнемо підтримувати Україну в експорті, зокрема сільськогосподарської продукції, оскільки це є рятувальним кругом для української економіки, ми прагнемо вивести цю сільськогосподарську продукцію на світові ринки, де вона необхідна для вирішення проблем продовольчої безпеки. А з іншого боку ми повністю віддані підтримці наших фермерів», – сказала Дана Спінант.

Перегляди: 5