Головна Новини Зустрічайте компанію «MZURI» — Ексклюзивного партнера AGRO UKRAINE SUMMIT

    Зустрічайте компанію «MZURI» — Ексклюзивного партнера AGRO UKRAINE SUMMIT

    Компанія MZURI має власний дослідницький центр, де протягом 8 років досліджує методи отримання гарантованих урожаїв. Порівнюються різні системи обробітку ґрунту — від оранки до no-till і pro-til від MZURI. У цих дослідженнях беруть участь профільні польські університети.

    Компанія пропагує технологію смугового обробітку, яка дає змогу отримувати найстабільніші й найбільш прогнозовані результати. Смуговий обробіток дає головну перевагу — зберігає вологу в ґрунті. За допомогою комплексного агрегата за один прохід розпушується вузька смуга ґрунту, до якої вносять добрива і висівають насіння. Коренева система має можливість нормально розвиватись і діставати вологу й поживні речовини з різних горизонтів. У той самий час між рядками ґрунт лишається недоторканим. його закривають рослинні рештки, що добре захищають від сонячного проміння й вітру, і таким чином перешкоджають випаровуванню вологи. Також не порушується структура ґрунту, що дозволяє краще нагромаджувати вологу.

    До переваг цієї технології слід залічити запобігання ерозійним процесам. Сьогодні в Україні часто спостерігається вітрова і водна ерозії, у результаті якої верхній родючий шар ґрунту змивається й забруднює водойми. Порушення структури суттєво зменшує здатність ґрунту утримувати вологу, і після рясних опадів більша частина дорогоцінної вологи стікає у яри. До того ж на поверхні утворюється кірка, що заважає молодим рослинам «пробитись» наверх. Утворення плужної підошви теж є наслідком втрати структури ґрунту через неправильний вибір технології.

    Дослідження, що проводить компанія MZURI, показують, що на сьогодні основним питанням є зменшення втрат вологи. Це можна забезпечити завдяки зменшенню випаровування та збільшенню здатності утримувати вологу, що досягається зниженням температури поверхневих шарів, акумуляцією органічної речовини біля поверхні та підтриманням біологічного життя у ґрунті.

    Важливою є біологія ґрунту. Весь набір мікро- і макроорганізмів допомагає нагромаджувати й утримувати вологу, покращує умови для розвитку кореневої системи, запобігає утворенню ущільнення. Впливає все: бактерії, черв’яки, гриби й інші організми. За чотири роки кількість біоти була найбільшою за технології strip-till: утричі більше, ніж у ґрунті, що обробили плугом. У цьому разі ніщо не заважає нормальному існуванню корисного життя в ґрунті, тоді як за традиційних способів обробітку механічний вплив і перемішування ґрунту стає причиною загибелі більшої частини біоти.

    Для отримання стабільних урожаїв і підтримання ґрунту «здоровим» слід застосовувати правильні технології обробітку ґрунту.

    Сайт компанії: http://mzuri.ua

    Реєструйтеся на AGRO UKRAINE SUMMIT за посиланням: https://agro-ukraine-summit.com/

    Перегляди: 45