Головна Новини Ринок України Диски TrueCut — гостріше за лезо, міцніше за титан

Диски TrueCut — гостріше за лезо, міцніше за титан

Дискові культиватори Carrier від компанії Väderstad може бути оснащено п’ятьма типами конічних дисків діаметром від 450 до 610 мм. Унікальна форма дисків, конструкція агрегатів та широкі можливості їхнього регулювання дають змогу використовувати ці машини для передпосівного, післяжнивного обробітку ґрунту та роботи на полях із великою кількістю рослинних решток.

Незалежно від моделі культиватора, робочі органи встановлюють на індивідуальні стійки, що сприяє відмінному копіюванню поверхні поля та легкому обробітку полів із великою кількістю рослинних решток.

Серед ключових особливостей дисків є їхня конічна форма, яка забезпечує ретельне подрібнення оброблюваного шару ґрунту і рівномірне перемішування пожнивних решток незалежно від ступеня спрацювання самого диска. Адже на відміну від більшості дискових знарядь, що наявні на вітчизняному ринку, кут атаки входження диску в ґрунт є незмінним практично до повного його «стирання», а сам процес обробітку передбачає не підрізання шару ґрунту з подальшим перевертанням, а зсування його у бік.

Всі диски виготовлено 100% дочірньою компанією Väderstad Svensk Presshärdning спільно зі шведськім виробником сталі SSAB зі шведської сталі Väderstad марки V-55. Сталь V-55 поєднує в собі дуже високу міцність із ударною стійкістю. За показником HRC рівень твердості такої сталі становить 55 одиниць, що на вісім одиниць більше від стандарту галузі щодо виготовлення аналогічних робочих органів (НRC 47–48).

Також не слід забувати й про унікальний метод фрезерування вирізів диска із загостренням по всій його крайній частині TrueCut. Адже цей метод обробки кромки диска сприяє якісному подрібненню рослинних решток та забезпечує рівномірність зношування диска, зберігаючи його початкову форму.

Перегляди: 3